Brunkål syntes jeg er en underkuret ret, den er mættende, den er nærende og den smager som en drøm. Men fordi det tager tid at lave er der mange der går uden om denne ret.
Når jeg laver brunkål, tager det et sted mellem 3-4 timer, men man skal jo ikke stå og kigge ned i gryden hele tiden.
Forberedelserne tager måske en halv time, også skal det bare simre i gryden til det er mørt og lækkert.
Det kan virker uoverskueligt at gå i krig med, men selvom tilberedningen er lang, bruger du selv max 45 min. i køkkenet og der er mad til ihvertfald 2 dage.
Og som en sidste ting, jo det kan fryses!
Opskrift.
100 g. Sukker
100 g. Smør (Og det skal være smør)
1.5 Hvidkålshoved
4 Løg
1 Stk. Røget Flæsk
5-6 Kålpølser
Fremgangsmåde.
Start med at snitte kålen fint. Brug også gerne stokken, den skal nok blive mør.
Sukker smeltes i en stor gryde og der smørret kommes til.
Den snittede hvidkål, vendes i i gryden til det hele har fået et lag "karamel" på sig.
Låg ligges på og det hele simre 1,5 time.
Der røres en gang i mellem.
Den røget flæsk skæres i solide skiver, og ligges på toppen af kålen, så fedtet og saften kan sive ned gennem kålen.
Det simre ca. 1 time med låg på.
Det røres en gang i mellem.
Nu skulle kålen gerne være mør, men ikke brun. Bruningen sker langsomt i gryden ved at det får massere af tid ved svag varme, ligesom bløde løg.
Jeg plejer at give det 1 time mere også plejer det at være brunt.
Nu kommes kålpølserne i, enten hele eller skåret, og det simre under låg ca. 15 minutter.
Serveres med rugbrød, smør, sennep og rødbeder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar